Премиерът акад. Денков ще участва в Годишната конференция с ръководителите на задграничните представителства на България

ВАРНА новини лого

Снимка МС

Министър-председателят акад. Николай Денков ще участва в Годишната конференция на заместник министър-председателя и министър на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на България, съобщиха от правителствения пресцентър. Темата е „ България в многополюсния свят: предизвикателства, приоритети, решения“. Събитието ще се проведе утре, 29 септември, от 09.00 часа в резиденция „Бояна“.

По-късно през деня, от 10.30 часа, премиерът акад. Николай Денков ще вземе участие във Второто издание на международната конференция “Spinoff Bulgaria”. Сред темите на събитието ще бъдат европейски и национални политики, възможности за финансиране и комерсиализация, патенти и придобиване на авторски права, международни добри практики, работа по проекти и научна инфраструктура. Ще бъдат представени примери за различни технологични разработки и постижения в областта на изкуствения интелект, медицината,  биотехнологиите, киберсигурността и микроелектрониката. Събитието ще се проведе в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи на ул. „Раковски“ 108.

Прочетете още:

Бойко Борисов се срещна с еврокомисар Илиана Иванова