Столична община забрани шествие в подкрепа на Хамас

ВАРНА новини лого

news.bg

Столична община забрани провеждането на палестинско шествие, организирано от Комитета за защита на Йерусалим и насрочено за днес от 16:00 до 18:30 ч. с маршрут от НДК по бул. Витоша, бул. „Княз Ал. Дондуков“ и до сградата на президентството.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е издала заповед за забрана на палестинското шествие въз основа на становища на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Основанието за това е Законът за събранията, митингите и манифестациите, съобщиха от общината.

Въз основа на становища на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), кметът на Столична община е издала заповед за забрана на шествието на основание Закона за събранията, митингите и манифестациите, са посочили от общината.

От СДВР са потвърдили, че имат информация, че се организира подобно събитие и ще отговарят за охраната на обществения ред.

По-рано днес от прокуратурата предупредиха „органите на местната власт съвместно с МВР съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите следва да не допускат провеждането на масови мероприятия, които биха дали повод за отправянето на призиви за насилие, радикални действия, както и такива оправдаващи извършването на терористични действия и военни престъпления“.

Tribune.bg

Прочетете още:

Прокуратурата ще прилага безкомпромисно закона при призиви за насилие и радикален ислям