Кикбоксьорите на Боил, Вокил и Шуменска крепост са победителите в турнира „Отборна Купа Варна“

ВАРНА новини лого

От 13 до 15.10.2023г в многофункционалната спортна зала на жк. „Вл. Варненчик“ в гр. Варна се проведе турнир по кикбокс в стил фул контакт – отборна КУПА ВАРНА. Участие взеха 202 състезатели от 35 спортни клуба.

В челната тройка се наредиха варненския спортен клуб „Боил“ с 26 състезатели и спечелени 11 златни, 7 сребърни и 6 бронзови отличия. Това бе напълно достатъчно да спечелят първото място в отборната надпревара.

На второто място отборно се класираха домакините от СК „Вокил“ с 14 състезатели, които спечелиха 9 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Почетното трето място спечели „Шуменска крепост“ , които взеха участие с 15 кикбоксьори и спечелени 7 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала.

Огромната купа за най-техничен състезател грабна Росен Илиев от клуб „Вокил“, който показа завидна техника в двата си последователни мача и спечели гласовете на всички съдии в категорията до 67кг при 13-14 годишните.

Призът за най перспективен състезател стана притежание на Атанас Димов (алфата) от СК „Спартак Пазарджик 2014“. Той се пребори за шампионското отличие след като победи доказаните титуляри в категорията до 67кг при юноши старша възраст.

Следващото състезание от спортния календар на конфедерацията е международен турнир по кикбокс в стил лоу кик който ще се проведе от 10 до 12.11.2023г. в гр. Козлодуй.

състезатели

Още по темата:

Варна е домакин на отборната купа по кикбокс в стил фул контакт