Бойко Борисов: Това, което направиха „Хамас“ е нечовешко

ВАРНА новини лого

снимка: БГНЕС

„Болно ми е, че гинат невинни хора, цивилни граждани. Дори във войната има правила. Призовавам, познавам ръководителите на всички държави да не го правят с цивилните граждани, не може това да е нещо, което ние не го виждаме.“ Това коментира Бойко Борисов във връзка с военните действия между Израел и „Хамас“ в Газа.

„Това, което направиха „Хамас“ е нечовешко и това не може да остава безнаказано. Световната дипломация, Блинкен, Шолц, Байдън, непрекъснато виждате има висша дипломация и се надявам и Китай, и Русия, и арабските страни да проявят разум. Дипломацията трябва да реши. Нищо добро няма да се получи, ако не се намери мирен път“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Борисов оцени високо действията на външния министър около кризата в Близкия Изток.

„Мария Габриел направи чудеса, да похваля и министър Гвоздейков, толкова българи извадиха от Израел, сега работят по тези, които още са в конфликта. Мисля, че Габриел може да си свърши работата, ако смята, че трябва да се пуснат призиви за евакуация от Ливан, мисля, че имаме вече такива призиви към дадени страни“, заяви още Бойко Борисов.

„Това, което прочетох, че САЩ отпускат 60 млрд. за Украйна и 10 млрд. за Израел означава, че светът се готви за мощна интервенция в едната или другата посока“, смята лидерът на ГЕРБ.

tribune.bg

Прочетете още:

Борисов: Започва да ми светва една червена лампичка, говорят сякаш сме опозиция на ПП