Гуцанов мълчи за тайната любов на БСП и „Хоризонт”

ВАРНА новини лого

Борислав Гуцанов се е потопил дълбоко и никакъв го няма – поне засега, в предизборната кампания във Варна. Едно е сигурно – ще играе твърдо анти-ГЕРБ, както е заповядала Корнелия Нинова, особено на втория тур. „Възраждане” може да разчита на него заради русофилството, което ги свързва. Благомир Коцев и ПП/ДБ, колкото и да е пародаксално за сините избиратели, ще получат едно рамо от Гуцанов заради тайната любов в миналото между БСП и „Хоризонт”.

Гуцанов едва ли е забравил за приятелството на Рубин Коцев с бившия Първи секретар на ОК на ДКМС Апостол Димитров. След избухването на демокрацията той направи шеметна кариера. Нейното развитие съвпада с възхода на „Хоризонт”. Апостол Димитров е търговски посредник в Одеса, докато Коцеви тръгват в корабния бизнес. След завръщането си става председател на ОбС-Варна, на ГС на БСП и член на ИБ на ВС на БСП. После е избран за народен представител, но изненадващо се отказва от депутатството, за да стане член на Комисията по досиетата. А може би Апостол Димитров тайничко да е проверил дали Рубин Коцев и съдружника му Чавдар Ангелов не са си имали „ала-бала” с ДС и да е направил каквото трябва?

Гуцанов трябва да знае дали Апостол Димитров не вкара в играта бизнесмените от „Хоризонт” с банката на червените капиталисти ПИБ. Контролния пакет в нея се държи от племенника на Тодор Живков Ивайло Мутафчиев и приватизатора на българската природа Цеко Минев. От схемите с ПИБ и заменките бизнесмените от „Хоризонт” станаха кредитни милионери и най-големите новобогаташи във Варна. Борислав Гуцанов мълчи, но със сигурност знае твърде много. И няма как Рубин Коцев да му откаже място на кметската софра, ако синът му спечели изборите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетете още:

Схеми: Помага ли „Солвей Соди“ на кандидат-кмета на Варна Благомир Коцев?