Антуражът на „Хоризонт” и ДБ решават съдбата на Варна по диктата  на Лорер и Киро

ВАРНА новини лого

Скандални лица от кръга „Хоризонт“ и Костовите приватизатори ще вземат решения в новия Общински съвет за бъдещето на Варна, където се наместиха със силен корпоративен вот.

„Победителите“, както се обявиха сами, ще решават съдбата на Варна под диктата на едноименната династия от кръчмата в Морската градина, на Киро и Лорер от столицата.

Първият от тях в зала „Пленарна“ е Благомир Коцев, син на варненския Татко Петко – Рубин Коцев. Коцев е наследник на куп фирми и офшорки с марката „Хоризонт“. Той се връща от чужбина да поеме семейния бизнес със съмнителни дипломи за завършено висше образование, а не заради любимия си роден град, както внушава от видеоклиповете си.

Спуснат като парашутист на Промяната и Киро Петков за областен управител на Варна, той осакати бюджета на града си и го прати в съда.

Коцев се разследва за злоупотреби с власт, а бизнесът на фамилията е белязан от взети и невърнати кредити за стотици милиони в евро, долари и лева, завлечени са наши и чужди банки. Коцев стана символ на „Автомобилната коалиция“, иска свободен достъп на колите в Морската градина и от 10 години атакува всяка заповед за забраната им.

Вторият от листата, който ще гласува в ОбС, каквото му наредят от „Хоризонт“ е Йордан Кателиев, също от бизнес династията. Той е управител в „Строителна компания Хоризонт“ ООД, където една трета от дяловете държи сестрата на Коцев – Биляна.

Досегашната общинска съветничка от ДБ Мария Ангелова започва нов мандат за разлика от някои съпартийци си, натикани в кьошето на общата листа. Тя е близка с приватизатора на Домостроителния комбинат и магазин „Валентина“ Васко Василев от партийната агитка на ДСБ във Варна, наричан от варненци Касичката. Той беше дясната ръка на Добрин Митев, единственият осъден областен управител, който избяга в Нова Зеландия, за да не търка нара в затвора.

Своят глас за Варна ще дава и Николай Стефанов, дясната ръка на Благомир Коцев, шурей и баща на детето на сестра му Биляна. Стефанов движи фирмените дела и дружествата, в които Коцев му е прехвърлил собствеността си. Името му бе свързано с кораба „Царевна“, който изостави българските моряци под куршумите на пристанището в Мариопул, Украйна. Той беше назначен от Коцев за шеф на щаба за украинските бежанци и така не се разбра какви средства и помощи бяха събрани за тях. Благомир Коцев като областен управител не даде отчет, въпреки исканията по ЗДОИ на народните представители на ГЕРБ.

Активистката от Промяната София Колева падна главоломно като кандидат за районен кмет на „Владиславово“ с има няма и 9% подкрепа пред Николай Костадинов от ГЕРБ, който събра доверието на близо 54%.

Стелиян Севастиянов, шеф на частното енерго на Златни пясъци – любимият курорт на Иван Костов, бе изваден от нафталина също влиза в новия ОбС на Варна. През 2001 година Севастиянов изяде як пердах от неизвестни извършители. Така и не стана ясно кому какво дължи. Същият днес е защитник на незаконните бараки в курорта, наемите от които пълнят партийните им каси.

Михаил Луков е хакерът на розовата коалиция ПП/ДБ в ОбС. Той е IT специалист и е участвал в разработката на голямо разнообразие от софтуерни решения. Владее широк набор от програмни езици и скриптове, борави с над 20 софтуерни приложения. Едва ли машините и софтуерът им за предстоящите избори ще му се опрат.

Това са лицата на Промяната и ДБ, които ще управляват Варна през следващите 4 години.

А иначе: Купуването и продаване на гласове е престъпление!

Още по темата:

Измислено в „Хоризонт”: Далавера за 5 500 000 лв. с Черноморските градини на Станишеви