Необичайно топлото време превърна прясната риба в деликатес

ВАРНА новини лого

Кадър bTV

Необичайно топлото време по Черноморието превърна прясната риба в деликатес. За да компенсират липсата ѝ, търговци внасят паламуд от Турция.

Цената му средно е 18 лв. за килограм. Има и български, но не е пресен.

„Разбира се по това, че е червен. Ако е тъмен – минало е време“, каза Алекси Стоев, който продава риба на пазара в Бургас.

На рибната борса в морския град килограм прясно уловен лефер се продава за 35 лв. Разнообразие от риба има, а цената се определя от улова, информира бТВ.

„Качествената риба е скъпа. Имаме и лефер на 20 лв., но той е замразен. Може да е малко по-скъпо, но си струва нашата риба, тя няма аналог просто по вкус“, обясни продавачът Татяна Коева.

Прочетете още:

Българският кораб „Рожен“, който беше блокиран в Израел, пристигна във Варна (СНИМКИ)