Слънчево в четвъртък, температурите се понижават

ВАРНА новини лого

Минималните температури днес ще бъдат между 2° и 9°, в София – около 3°, по Черноморието – от 11° до 14°, а максималните – между 12° и 17°, в София – около 12°.

Ще бъде слънчево. В сутрешните часове само на места по долините на Струма и Места, където ще бъде почти тихо, ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб западен, в източните райони северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-югоизток.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север, а привечер от изток – югоизток. Максималните температури ще бъдат между 14° – 16°. Температурата на морската вода е от 12° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала, но през деня ще отслабва.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 2°.

В петък ще преобладава слънчево време, преди обяд на места в равнините и котловините с мъгла. Постепенно от запад – югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и до полунощ в западните райони ще превали дъжд. В източната половина от страната и в Предбалкана ще духа умерен и временно силен южен вятър и ще се затопля. Сутринта ще е доста хладно, с минимални температури между 1° и 6°, а максималните ще бъдат между 12° и 17°.

В събота през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд с повишена вероятност на места да са значителни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, където през по-голямата част от деня ще се задържи от югозапад и там максималните температури ще се повишат чувствително, до 22°-23°, но в останалата част от страната ще застудее.

В неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее, но до вечерта от запад отново ще се увеличи и вплътни. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще се понижат температурите и в Югоизточна България и максималните в страната ще бъдат между 10° и 15°.

В понеделник ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд. Условия за значителни количества има в Южна България, а в Дунавската равнина ще е ветровито.

БНТ

Прочетете още:

9 ноември 1941 г.: Полагат се основите на новата Варненска електрическа термична централа