Ловешката прокуратура поема делото за смъртта на Ферарио Спасов

Прокуратура

По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов ще бъде иззето от Окръжната прокуратура във Велико Търново и ще бъде изпратено на Ловешката.

Прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна срещу „подписка“ шофьора, причинил катастрофата, бе извикан днес при Сарафов.

Йордан Кожухаров беше извикан при Сарафов още вчера, малко след като стана ясно, че на причинилия катастрофата Начо Пантелеев е повдигнато обвинение, но не е задържан, въпреки твърденията на очевидци, че при хлъзгав път е ударил колата  на футболния треньор с много висока скорост.

Преди да влезе при Сарафов Кожухаров обясни лаконично защо е решил да пусне Пантелеев срещу подписка

„Делото няма експертиза и скоростта не може да бъде определена на този етап от разследването. Преди да излезе експертиза не можем да обвържем това нарушение със скоростта, с която се е движела колата. Даже не можем да кажем каква е била тя. Основното нарушение, за което сме повдигнали, е загубата на контрол – поради мокрия път и едната гума най-вероятно е забуксувала, а колата се е отклонила при изпреварване вдясно и се е реализирало ПТП-то“.

Кожухаров отрече твърдения в медиите, че книжката на Пантелеев не била отнета, както и че не му е била наложена забрана да напуска страната.

Адвокатът на обвиняемия за катастрофата Начо Панталеев от Лясковец заяви междувременно, че клиентът му не се укрива и ще съдейства на разследващите. Вчера следобед Панталеев беше пуснат от ареста с най-леката мярка „подписка“, без да му бъде отнета шофьорската книжка и без да получи забрана да напуска страната.

Почти денонощие след постановяването на тази мярка той е призован да предадем книжката, обяви адвокат Венцислав Фоти и допълни, че все още няма насрочена дата обвиняемият да даде показания за катастрофата.

БНР

Още по темата:

Сарафов вика наблюдаващия прокурор заради катастрофата с Ферарио Спасов