Мирчев за исканата смяна на шефа на ДАНС: Президентът да постъпи по-зряло

Ивайло Мирчев

снимка: БГНЕС

Когато премиерът каже, че има проблем с шефа на една от службите за сигурност у нас по време на войни, логично е президентът да постъпи по-зряло. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Ивайло Мирчев от „Продължаваме Промяната-Демократична България”. Той определи като „пълен абсурд” това, че шефът на службата давал от трибуната на Народното събрание политически оценки за партиите. По думите му след такава ситуация Пламен Тончев трябвало сам да подаде оставката си.

Попитан защо според него от ГЕРБ-СДС не искат шефът на ДАНС да бъде сменен, Мирчев отговори: „В българската политика обикновено, особено в случая като този с шефа на ДАНС, някой не иска да го сменя, ако той върши правилните неща в определен посока. Не знам дали този случай е такъв”. Според депутата Тончев не работи срещу руското влияние у нас и по този начин обслужва президента Румен Радев.

„Ще си вземем двата милиарда от „Газпром” като въведем такса за пренос за руски газ. Искам да кажа на всички притеснени, че ще обложим „Газпром” с 20 лв., че той ни облагаше с милиарди в продължение на десетки години. Той „цоца” българските държава и данъкоплатец  чрез руския газ, който влизаше у нас. Изведнъж станахме много чувствителни”. Така Ивайло Мирчев коментира темата за преноса на руски петрол през страната ни.

Народният представител от ПП-ДБ заяви, че е абсурдно дерогацията за „Лукойл” да бъде спряна за три дни. Казусът накара премиера Николай Денков да свика извънредно заседание по сигурността.

nova.bg

Прочетете още:

МС свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността