Благомир Коцев: Без паника! Ситуацията е тежка, но сме взели всички мерки

Благомир Коцев

Източник БНТ

„Взети са мерки, работят всички екипи. Терените се разчистват. Обезопасяват се пътищата, за да може градският транспорт да се движи. Ситуацията продължава да е много тежка, бедственото положение остава. Поривите на вятъра достигат 30 метра в секунда, вълнението е 6 бала, има 4-метрови вълни. Предстои да се вземе решение дали утре да бъде учебен ден“, заяви кметът на Варна Благомир Коцев на брифинг след заседание на кризисния щаб заради ураганния вятър.

Има 8 екипа от „Пожарна безопасност“ и екипи на горското стопанство, съобщава БНТ.

Кметът на Варна обясни, че училищата трябва да бъдат огледани и обезопасени, за да няма рискове.

„Призовавам хората да останат по домовете си и да излизат само в крайни случаи. Да не се движат с автомобили, тъй като има много падащи предмети и летящи ламарини. Хората да приберат саксиите от терасите си. Има много случаи на поражения на имущество. Две училища имат пострадали покриви, районите са обезопасени“, каза още Благомир Коцев.

След среща с кмета е станало ясно, че има нужда и от доброволци, които да помогнат в разчистването на града след бурята. Става дума конкретно за малките улички, където няма да е необходима сериозна техника.

Още по темата:

Усложнена остава обстановката на територията на област Варна