„Новспорт“: Организаторът на кървавите безредици в София – човек на Бербатов и Руди Гела

ВАРНА новини лого

Източник ПИК

Организаторът на окървавените протести в София във вечерта на 16 ноември, когато футболни фенове и полицаи влязоха в ръкопашни схватки, се оказа близък на Димитър Бербатов човек.

Това е Ивайло Гроздев, който е подал заявлението в Столична община, одобрено впоследствие от кмета Васил Терзиев, обобщава ПИК.

Гроздев е човек, който често може да бъде видян в компанията на хора от футболната опозиция, а последната му публична проява бе в ММС този вторник. Тогава имаше среща на изключените от БФС клубове с хора от ръководството на футболния съюз.

Гроздев, който е представител на тима от пернишка област Черногорец Ноевци, бе сред най-активните хора на Бербатов (заедно с Георги Градев), които настояваха президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков да бъде изгонен от залата. Ивайло Гроздев е и координатор на щаба на опозицията при събирането на подписките от клубовете за извънреден конгрес. Едната от тях вече „отлежава“ около 18 месеца в съда, а другата от май тази година претърпя пълно фиаско, след като бе подкрепена едва от около 80 клуба.

През 2017 година същият човек бе „дясна ръка“ в екипа на Любо Пенев, който претърпя унизителна загуба в битката за президент на БФС. Гроздев е и сред най-близките приятели на Руди Гела, който в разстояние на около година на два пъти предаде политическите си съратници и в момента учреди партия МЕЧ, пише „Новспорт“. Според запознати представителят на Черногорец Ноевци е сред активистите й.

В крайна сметка, съгласно Закона, организаторът на протеста носи отговорност за случилото се.

Кметът на София Васил Терзиев вече обяви, че ще бъде заведен иск срещу Ивайло Гроздев за 42 000 лева, колкото са щетите по общинската собственост. Интересно е кой ще осигури тези пари…

„Организаторът на окървавения протест срещу БФС Ивайло Грозев се оказа човек на Руди Гела и Бербатов. През 2018 г Грозев бе в инициативни комитет за кандидатурата на Любо Пенев за президент на БФС, а документите на Пенев внесе адвокат Радостин Василев.

Интересно защо двамата „опозиционери“ Гела и Бербатов в българския футбол не бяха на протеста, за да подкрепят феновете? Подкрепям идеята организаторът да плати масрафа от над 40 000 лева нанесени щети. Кой ще ги плати? Този организатор или тези зад него?“, коментира разкритието журналистът Стефан Ташев в социалната мрежа.

Прочетете още:

Терзиев не очаквал провокации: Законът е ясен – отговорността е на организаторите и на МВР