Отдъхнахме си: „Слава Богу, мис Вселена е жена!“

Мис Вселена

Снимка БГНЕС - Свободен сайт

От Фейсбук профила на Дахер Фарид Дахер – Ламот

„Слава Богу, мис Вселена е жена!“

Това е най-честият коментар, който срещам във Фейсбук след този конкурс, който никога няма да гледам.

Конкурс, който се опитва да даде странно определение на женската красота, с включени елементи на лигава политика, мазен грим, плашеща пластична хирургия, наред с досадните фалшиви призиви за мир по света и други шаблонни послания, с кичозни карнавални национални облекла и с наредени като стока в лъскав магазин участнички, които да бъдат оценявани от точещи лиги жури.

Мис Португалия и мис Нидерландия са с п*шки, но се чувстват жени, а ако караме така, коварният мъжки план да се завладее женското царство ще преуспее, като ще накараме дори феминистите сами да го искат, а  участието на красиви жени в тези конкурси (без п*шки) ще стане ретроградна екзотика.

Жалко, че не спечели дебеланата от Непал, стига с тоя фат шейм. Всичко се постига и без усилия.

–-

Сега отивам пред съдебната палата да протестирам гол и да обява гладна стачка.  Щото искам да съм швейцарец, с швейцарска заплата и паспорт. Искам и швейцарска пенсия после. Националностите са измислени социални конструкти, които ни налага злобното и ограничено общество, за да ни пъхне в тесни рамки, с които не ни дават да се изразим свободно. И аз се чувствам като швейцарец. От малък обичам да броя пари, да ям шоколади и да правя дупки в сирената преди да ги изям. Аз съм роден швейцарец. Праскам бекхенди като играя на тенис на маса така, все едно съм Федерер на маса. Швейцарец и половина съм.


Шейнис Паласиос от Никарагуа беше коронясана за „Мис Вселена 2023“ снощи на 72-рото издание на конкурса, който тази година се проведе в Ел Салвадор. 23-годишната Паласиос получи короната и пояса от своята предшественичка Р’Бони Гейбриъл от САЩ.