Последно? Всички ученици в община Варна онлайн в понеделник!

ВАРНА новини лого

Снимка БТА\свободен сайт

Взето е решение за преминаване в онлайн режим на обучение на училищата във Варна, в понеделник, 20 ноември.

Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев във „Фейсбук“.

Преди броени минути изпратих официално искане до МОН за преминаване в режим на обучение в електронна среда от разстояние на територията на община Варна. Режимът засяга както класните, така и извънкласните дейности.

Условията в града са опасни за децата. Тяхното придвижване до училище и престоят им там крият рискове за здравето им. В същото време е важно учебният процес да не бъде прекъсван. Затова смятам, че най-доброто решение за града е понеделник, 20 ноември да остане учебен, но само в онлайн режим.

Това показа и нашият анализ след консултации с кризисния щаб и МОН.

Решението ми е взето въз основа на представена информация за нанесените щети на образователната инфраструктура, във връзка с обявеното бедствено положение и с оглед разчистването на подстъпите към училищата и необходимостта от инспекция на щетите.

Режимът засяга:

– Всички училища на територията на община Варна на 20.11.2023 г.

– Четири училища – I ОУ „Св. Княз Борис I”, ОУ „Васил Друмев“, ОУ „Константин Арабаджиев“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – допълнително онлайн на 21.11. и 22.11.2023 г.

Решението за преминаване в онлайн режим на обучение е потвърдено устно и ще бъде обявено официално от МОН до броени часове.

Още по темата:

Неочаквана ваканция само за няколко училища във Варна