Облачно с превалявания в сряда

ВАРНА новини лого

Минималните температури днес ще са предимно между 4° и 9°, в София – около 5°, по Черноморието – от 9° до 11°, а максималните – между 9° и 14°.

Ще бъде предимно облачно. Дъжд ще превалява на места в планинските и източните райони от страната. Ще духа слаб, в Лудогорието – умерен вятър от североизток.

По Черноморието ще бъде облачно. Валежи от дъжд ще има в следобедните часове, по-значителни и на повече места по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат от 13° до 15°. Температурата на морската вода е 9 – 11°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

В планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над около 1800 метра – от сняг. Ще духа умерен вятър от югозапад, който до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 3°.

В четвъртък ще бъде предимно облачно, на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, след обяд ще се усили и ще започне затопляне. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните – между 7° и 12°.

В петък вятърът ще се усили още, особено в Източна България, където дневните температури ще достигнат на места 17 – 19°. След временно намаление, облачността отново ще се увеличи и след обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд. Към вечерта вятърът в западната част на Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще започне бързо застудяване.

През следващото денонощие валежите ще обхванат цялата страна, има повишена вероятност на места да са значителни. Застудяването ще продължи, в западната половина от страната от северозапад, в източната – от североизток. С понижението на температурите, в по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има навявания и преспи.

През нощта срещу неделя и в повечето райони в Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В неделя от запад на изток валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде ветровито и студено, а температурите ще са без съществен дневен ход, близки до нулата.

БНТ

Прочетете още:

22 ноември 1893 г.: Забранява се приемането на пътници в местата за нощувки във Варна, ако те нямат книга за гости