Облачно с температури до 12 градуса в четвъртък

ВАРНА новини лого

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в София – около 5 градуса, а максималните – между 7 и 12 градуса, в София – около 9.

Ще остане предимно облачно, на отделни места, главно преди обяд, със слаби валежи от дъжд. Вятърът още сутринта ще отслабне, по-късно през деня ще се ориентира от запад-югозапад.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на места главно до обяд с валежи от дъжд. Вятърът преди обяд ще е умерен до силен от североизток, по-късно през деня ще отслабва и ще се ориентира от югозапад.

Максималните температури ще бъдат между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места, главно преди обяд, ще има слаби валежи от дъжд, над около 1800 метра – от сняг. Ще духа умерен, след обяд – силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7, на 2000 метра – около 2 градуса.

В петък със слаб, в източните райони умерен, югозападен вятър ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури в повечето райони ще бъдат между 13 и 18 градуса. След временно намаление, след обяд облачността отново ще се увеличи и от северозапад ще започнат валежи от дъжд. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух.

В събота валежите ще продължат, ще са значителни по количество. Още преди обяд в северозападните райони, а до края на деня навсякъде в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има условия за преспи и навявания. Температурите ще са почти без дневен ход, от 1-2 в Западна България до 14-15 градуса в крайните източни райони. През нощта срещу неделя и в Източна България дъждът ще премине в сняг.

В неделя още сутринта валежите ще спират, а облачността от запад на изток ще се разкъсва и ще намалява. Ще бъде ветровито, с умерен и силен северозападен вятър и максимални температури около нулата.

В понеделник ще преобладава слънчево време. Вятърът ще остане от запад-северозапад, но ще отслабне. Минималните температури навсякъде ще са отрицателни, а дневните в по-голямата част от страната ще са между 0 и 5 градуса.

БНТ

Прочетете още:

23 ноември 1893 г.: Забранява се уловът на риба и раци от река Девня и езерото във Варна