Синоптици планират червен код за много опасно време в Североизточна България

ВАРНА новини лого

pixabay

Рязко застудяване ни очаква през почивните дни. Сняг ще вали в цялата страна в неделя, прогнозира в „Денят започва“ Анастасия Стойчева от НИМХ.

„Още тази вечер от северозапад започват валежи от дъжд. В крайните северозападни райони ще са значителни по количество. Утре от северозапад ще започне понижение на температурите и валежите от дъжд ще преминават в сняг. Отначало във високите котловинни полета, каквото е Софийското, в Предбалкана, в неделя сутринта вече в почти в цялата страна дъждът ще премине в сняг. Температурите ще са ниски. В много райони ще се натрупа снежна покривка. Ще има и силен вятър“, каза Анастасия Стойчева.

Тя прогнозира, че ще има затруднено движение по планинските проходи, заради навявания и преспи.

Синоптиците от НИМХ планират червен код за много опасно време в Североизточна България.

В понеделник вятърът ще отслабне. Ще има променлива облачност, а вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще се понижат още, на места в котловините ще са до минус 7° – минус 8°, а дневните ще са с 3-4 градуса по-високи.

Във вторник със слаб в източните райони умерен юг-югозападен вятър ще проникне по-топъл въздух и температурите ще се повишат. Облачността ще се увеличи, ще започнат валежи от дъжд и сняг, ще има условия за поледици.

БНТ

Прочетете още:

24 ноември 1932 г.: Фиксират се цените на тестените изделия във Варна