Рекордно онлайн пазаруване за Деня на благодарността в САЩ

ВАРНА новини лого

Снимка dariknews.bg

Онлайн пазаруването в САЩ достигна рекордни върхове на Деня на благодарността и се очаква да нарасне през празничния уикенд, тъй като разпродажбите в Черния петък увеличават потребителските разходи в най-голямата икономика в света, съобщава „Файненшъл таймс“.

Купувачите са похарчили повече от 5,5 млрд. долара онлайн на Деня на благодарността, което е рекорд за всички времена, според Adobe Analytics, доставчик на данни, който проследява продажбите в 85 от 100-те най-големи интернет търговци на дребно в САЩ.

Онлайн пазаруването на Черния петък се очаква да достигне продажби за 9,6 млрд. долара, което е приблизително с 6% повече от миналата година.

Денят на благодарността отбеляза официалното начало на сезонната разпродажба за Черния петък и т.нар. „Кибер седмицата“, която всяка година се разраства като продължителност, примамвайки купувачите с големи отстъпки в магазините и онлайн.

Харчовете за Деня на благодарността бяха с 5,5% по-високи тази година, отколкото през 2022 г., и почти се удвоиха от едва 2,9 млрд. долара през 2017 г., посочва финансово издание.

Черният петък е един от най-натоварените дни в годината за магазините за потребителски стоки, а периодът между Деня на благодарността и „Кибер понеделника“ – понеделникът след празника, когато продавачите на електроника намаляват стоките – е от решаващо значение за годишните приходи на търговците на дребно в САЩ.

От novini.bg

Израел получи списък със заложници, които ще бъдат освободени днес от „Хамас“