Кабинетът преметнал земеделците – работещите фермери с пръст в устата!

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Проблемите възникват от неправилното подреждане на мерките в сектор „Земеделие“ в Стратегическия план. Той е направен не в полза на работещите хора, а лобистки, в полза на някой конкретен. Министър Вътев го знае. Това разкритие направи от ефира на телевизията NOVA NEWS председателят на Обединени български животновъди Бойко Синапов.

„Лично не виждам какви интереси имам, като съм само фермер и браншовик. Големите фермери бяха ощетени от украинския внос. Не бива да ощетяваме отново животновъди и оранжерийни производители, не са получили и стотинка от помощта заради Украйна. Те не искат повече пари“, обясни още Синапов, който през седмицата влезе в остър спор с шефката на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева и беше изгонен от заседанието й.

“Идеята беше от Министерство на земеделието да слязат при нас на протеста, но заместник-министърът предизвика ескалация. Ние винаги сме готови за разговор и дебат“, увери земеделецът.

“Министър Вътев продължава да казва, че проблемите са нерешими, но това не е така. Отстояваме позициите си и казваме проблемите си от месеци. Имахме уговорка да бъдат поправени грешките на служебния кабинет“, коментира още той.

По думите му България е изостанала много по мерките, които трябва да усвояваме.

„Управляващите не си признават допуснатите грешки. Убеден съм, че ако сформираме група и се срещнем с еврокомисаря, нещата ще се случат. Продължаваме да бъдем мачкани и заливани със сухи млека, палмови масла, замразени меса. Има голямо нарушение“, заяви Синапов.

pik.bg

Прочетете още:

Епицентър: Асен Василев продава 1/5 от държавните обработваеми земи, за да закърпи бюджета си