Тежка зима в част от Варненско! На места няма да се учи в понеделник (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Снимка Красимир Кръстев\БТА - свободен сайт

Вече ви информирахме, че от тази сутрин община Вълчи дол, където 21 населени места са без електрозахранване обяви бедствено положение, съобщават от Областна управа.

Сега допълваме новината, че кметът Калоян Цветков обяви утрешния ден за неучебен на територията на община Вълчи дол.

Усложнена остава и обстановката на територията на община Аксаково, съобщава кметът Атанас Стоилов.

Данните са били обобщени към 9 ч. тази сутрин!

Заради бурния вятър и снегонавяванията 9 населени места в този район са буквално откъснати от света. Това са селата Радево, Ботево, Зорница, Засмяно и Любен Каравелово, Водица, Новаково, а в Генерал Кантарджиево – може да се влезе от долния път. 13 села отново от територията на община Аксаково – Игнатиево, Припек, Изворско, Крумово, Радево, Ботево, Зорница, Засмяно и Любен, Каравелово, Водица, Доброглед и Новаково и Янчова поляна са без електрозахранване, а частично без ток са райони в град Аксаково. Пред кметството в Игнатиево две паднали дървета са съборили електропровод високо напрежение. В Доброглед няма нито вода, нито ток.

Съобщава се и за закъсали автомобили в отсечка по пътя Куманово – Каменар.

В Община Бяла обстановката е нормална. Няма снегонавявания! Едно село без ток и едно без вода, уточнява кметът на Бяла инж. Пеньо Ненов.

И на територията на Аврен всичко е под контрол, съобщава кметът Емануил Манолов. Екипите са на място и работят по отстраняване на авариите!

В община Провадия всички села са без електрозахранване, ток има само в с. Бързица, информира кметът Димо Димов. Температурата е от 0 градуса – до -1. Имаме сняг, но всички пътища са проходими. Има паднали дървета, които се разчистват с общинска техника.

Още по темата:

Премиерът призна: В над хиляда населени места все още няма ток!