Благомир Коцев: Нормализира се обстановката във Варна (АУДИО)

ВАРНА новини лого

Снимка Община Варна

Нормализира се ситуацията във Варна след сложната метеорологична обстановка от почивните дни. Това съобщи на извънреден брифинг кметът на общината Благомир Коцев.

Улиците се почистват. Обработват се заледените участъци.

Всички пътища в областта са проходими при зимни условия, съобщи Явор Пасев, директор на Областното пътно управление във Варна. Изключение прави участъкът между селата Добротич и Калоян. Районът на Аксаковска панорама е затворен заради разчистване на замръзнал сняг.

Предстои обезопасяване на сградите, както и почистване от паднали клони, каза още кметът Благомир Коцев. С дрон ще бъдат обходени проблемните участъци. Вчера екипите работеха денонощно, подчерта кметът, цитиран от „БНР – Радио Варна“.

Два сигнала за бедстващи бездомни хора са получени във вчерашния ден, каза още Коцев. Ако се наложи, те ще бъдат настанени в центъра в район „Младост“.

Една е фирмата, ангажирана със снегопочистването на Варна. В момента се водят преговори за ангажиране на подизпълнители, които имат капацитет за извършване на допълнителна дейност. Имаме готовност, фирмите поставят условия за леко завишаване на цените. Тепърва ще се запознаваме с договорите, добави Коцев.

Още по темата:

„Промяната“ в премеждие: Сградата на Община Варна протече, откърти се част от тавана!