Четири от четири за мъжкия „Шоутайм“, справиха се и с бургазлии

ВАРНА новини лого

„Шоутайм“ посрещна „Черноморец Black sharks“ в отложен мач от петия кръг на ББЛ А група регион Изток.

Въпреки лошото време, залата на Икономически университет – Варна бе пълна и публиката бе дошла да гледа първия и втория във временното класиране.

Отсъсващи за „Шоутайм“ бяха националът до 19 години Стоян Ганев и дългосрочно контузените Веселин Георгиев и Димитър Петров.

Мачът започна с един час закъснение, поради лошите метеорологични условия, които забавиха пристигнатето на съдиите от Силистра, където те бяха на мачове на подрастващи.

След 5 минути игра „Черноморец Black sharks“поведоха с 10:17. Варненци взеха инициативата и до края на първа част направиха серия от 11:0.

Втората част бе изключително равностойна и щеше да завърши с равенство в отбелязаните точки – 22:22, но в последните секунди Анди Франсис увеличи преднината на „Шоутайм“ и те се оттеглиха на полувреме при 6 точки предимство – 45:39.

До края на срещата двата отбора показаха изключително равностойна игра.

1:52 преди края на мача „Шоутайм“ водеха с 12 и мачът изглеждаше приключил, но „Черноморец Black sharks“ решиха, че публиката заслужава още шоу и смъкнаха преднината на варненци само до 4 точки 17 секунди преди края. Хладнокръвие в играчите на „Шоутайм“ и 3 успешни от 4 наказателни удари им донесе четвърта поредна победа в регион Изток на ББЛ А група.

За победителите, първи triple-double за сезона записа Станислав Цонков – 24 точки, 10 борби и 11 асистенции. Близо до това постижение бе и Красимир Димитров – 19 точки, 11 борби и 7 асистенции. Всичко състезатели от стартовата петица на „Шоутайм“ замършиха с 10 и повече точки.

От „Черноморец Black sharks“ по 22 точки отбелязоха Стоян Милчев и Ростислав Тончев. Първият добави 7 борби, а вторият – 8.

В следващия кръг „Шоутайм“ е гост на „Ънстопабъл“, а „Черноморец Black sharks“ и „Черно Море Викудха“ ще заформят черноморско дерби. Мачовете са на 3 декември и се предават пряко в Официалния канал на БФБаскетбол.

Прочетете още:

Боби Перуката хвърли оставка и заяви: Горд съм от постигнатото!