Две водни оръдия, 20 буса и патрулки пазят Изпълкома на БФС

ВАРНА новини лого

Снимки bTV

Изпълнителният комитет на футболния съюз се събра в 13 ч. днес в „Бояна“, за да дискутира бъдещето на Борислав Михайлов начело на централата.

Събранието е първо след големия протест срещу ръководството на Борислав Михайлов на 16 ноември.

Репортер на bTV видя на място, че сградата на БФС се пази от две водни оръдия, около 20 буса и много патрулки. Всичко е блокирано и достъп има само пеша. Колите трябва да се паркират на около 200 метра от базата.

Медиите и футболната общественост разбраха за деня на заседанието по време на изслушването на Михайлов пред Комисията по младежта и спорта в сряда – изслушване, на което бившият национал бе привикан във връзка със случилото се на протеста срещу футболния съюз в четвъртък, 16 ноември, преди европейската квалификация с Унгария, провела си при закрити врата.

Днешното заседание трябва да даде яснота за дата на провеждане на нов Конгрес – очаква се той да бъде изборен. Все още обаче остават въпросителни относно това доколко ще е легитимно свикването на Конгрес, тъй като към днешна дата в Търговския регистър е вписан старият Изпълком на БФС. Именно за това алармира членът на екипа на кандидат-президента Димитър Бербатов – Петър Величков.

В последните дни се появи и нов кандидат за президентския пост – това е съ-собственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски.

Прочетете още:

Борислав Михайлов: Търсете отговорност от организатора на протеста, кмета, който го разреши и подстрекателите