Енергийният министър: В около 590 населени места все още има проблеми с тока

Румен Радев

Снимка trud.bg

„Все още има селища без ток, но ситуацията се подобрява“, заяви в „Още от деня“ министърът на енергетиката Румен Радев. По думите му към момента в цялата страна населените места с проблеми в електроснабдяването са около 590. Добави, че се очаква проблемите да бъдат отстранени окончателно в рамките на утрешния ден.

„Имахме екстремна метеорологична обстановка. Обстоятелствата – мокър и обилен снеговалеж за кратък период от време с комбинация от вятър, доведоха до изключително много паднали клони и дървета, което повреди мрежата“, допълни енергийният министър.

Той поясни, че на терен работят над 2000 души.

„Разбираем е гневът на хората. Екипите правят всичко възможно. Аварийните екипи бяха дублирани, достъпът до авариралите обекти беше невъзможен, не поради липса на високопроходима техника. Има непосредствена близост до електропроводите на дървета. Нямам как доброволци да отстраняват проблеми по електропреносната и електроразпределителната мрежа. При такъв тип условия трябва да има подкрепа и от останалите служби“, коментира Румен Радев.

bntnews.bg

Прочетете още:

Аварийните екипи на ЕРП Север отстраниха стотици аварии в Североизточна България