Глобиха със 120 000 лева почистващите фирми в София

ВАРНА новини лого

снимка: БГНЕС

Фирмите, които отговарят за почистването на снега в София, са глобени със 120 000 лв. Те са за непочистени улици и спирки на градския транспорт. Столичният инспекторат извършва постоянен контрол на изпълнителните дейности на фирмите.

Над 360 сигнала за паднали, прекършени клони и дървета са отработени в рамките на деня от екипите на Столичната община и СД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В рамките на днешния ден екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, заедно с доброволци, са отреагирали на повече от 50 сигнала, като в работата са използвани и специализирана техника и две вишки.

Дирекцията „Зелена система“, общинското предприятие „Паркове и градски градини“ са отработили 167 сигнала с пречупени клони, дървета в паркове и градини и улици. В дейностите участват и два камиона на Столичното предприятие за отпадъци, които са оборудвани със специална техника за събиране на клони.

Започна и разчистването на трасето на трамвайна линия 10 от общинското предприятие „Общински земи и гори“, които работиха основно по отстраняване на клони и дървета покрай контактно-кабелната мрежа на ул. „Вишнева“.

Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е реагирала на повече от 50 сигнала. Работата продължава и през нощта.

Събраната дървесина се извозва в инсталацията в „Хан Богров“, където от нея ще бъде произведен компост за обогатяване на зелените площи и парковете на града.

tribune.bg

Прочетете още:

Чистим снега на тротоара пред дома ни или глоба