Над 10 часа закъснение – влакове чупят рекорди, пътници живеят по гарите

влак

снимка: БНР

Над 10 часа е закъснението на международния влак Горна Оряховица – Димитровград. Изнервени пътници прекараха нощта в купетата по жп гарите.

„Това е пълно безобразие, как да коментирам. Първият сняг от 10-15 см оказа голямо влияние на пътя. Всичко скъсано, счупено, паднало, ако беше 60 см, понякога вали и повече. Тогава какво да кажем?“, попита Ефрусина Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Влакът от София до Варна закъсня с малко над 4 часа. Оказа се, че хората са пътували почти толкова време, колкото до Западна Европа. А друг, който е трябвало снощи да тръгне от морската ни столица в 23:50 часа, не е успял да потегли. Наложило се пътниците да бъдат извозени с автобус до Карнобат. И така два часа и 40 минути по-късно от очакваното, пътуващите пристигнаха на Централна жп гара София.

„Казаха, че влакът е отменен и трябва да си хвана автобус за да продължа до София. Всяка зима ни изненадва“, каза Делян.

„2 часа и 40 минути закъснение – за пръв път ми се случва“, посочи Мирослав.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков увери, че бедстващи пътници няма и обстановката вече се успокоява.

„Най-важното беше да се погрижим за пътниците и да не изпадат в бедствено положение. Направихме организация алтернативен транспорт на всички, които са закупили билети, не са ги ползвали или не е имало влакове – ще им бъдат върнати парите“, заяви Гвоздейков.

Транспортният хаос вече започва да се успокоява, но за мнозина пътуването продължава да е изпитание. Повреда в контактна мрежа доведе до временно преустановяване на движението на влакове между Карнобат и Варна.

novini.bg

Прочетете още:

Бързият влак от София до Варна пътува… 20 часа