Отменено е бедственото положение в Шуменско

В Шуменска област бедственото положение беше отменено и там постепенно ситуацията се нормализира.

Дърво

Снимка novini.bg

В Разградска област най-сериозна остава обстановката в община Кубрат, където 12 села и към момента са без електрозахранване, а 15 без вода. В община Лозница 9 са населените места без електричество и вода. В община Исперих 3 села са без ток, а 7 без вода. В село Кривица, община Самуил, няма ток и вода, в Завет без вода са 5 населени места, а в община Цар Калоян няма ток и вода в село Костанденец.

Пътят Разград-Търговище тази сутрин вече е отворен за леки автомобили, отворени за движение са и участъците Разград-Търговище, Цар Калоян-Костанденец, главния път Русе- Разград до Дряновец през Балкански, Кубрат-Брестовене, Завет-Веселец, Исперих-Конево, Голяма вода-Голям извор. Засега те са отворени само за леки автомобили, като днес поетапно ще започнат да отварят за товарните автомобили и до вечерта пътищата ще бъдат отворени за всички, информират от областната управа в Разград.

Продължава разчистването на пътища, като все още е затруднен достъпът до села в планинските части на Великотърновска, Ловешка, Габровска и Врачанска област.

От novini.bg

ПСС: Има лавинна опасност на Витоша