Рецепта на деня: Печени обезкостени джоланчета по тайна рецепта

ВАРНА новини лого

Снимка gotvach.bg

Продукти:

свински джолан – 1 кг обезкостен

сол – 1 ч.л.

черен пипер – 1 к.л.

бахар – 3 бр. зърна

мащерка – 1 ч.л.

салвия – 4 – 5 бр. листенца

червен пипер – 1 ч.л. пушен

чесън – 5 скилидки

бяло вино – 300 мл

масло – 50 г

магданоз – за поръсване

Приготвяне:

Вземете си килограм обезкостен свински джолан, продават го в месарските магазини нарязан на парчета. Оставете го час на стайна температура.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сложете парчетата месо в тава едно до друго, поръсете с подправките, нарежете скилидките чесън на по-едри парченца и сложете около месото.

Отгоре на всяко парче сложете по малко масло и сипете виното.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете 30 мин. Намалете градусите на 160 и печете още час и половина.

Накрая махнете фолиото, полейте печеното месо с отделилата се течност и допечете открито на 180 градуса за 20 мин до златист загар на месото.

При поднасяне поръсете със свеж магданоз.

Добър апетит!

Още по темата:

Рецепта на деня: Баница със спанак и сирене с готови кори