Денков: Правителството няма да продава държавна земя

ВАРНА новини лого

Снимка МС

Правителството няма намерения да продава държавна земя, защото не е изгодно. Това обяви премиерът Николай Денков, който отговя на въпроси на депутатите по време на парламентарен контрол днес.

„Първо няма да се продават земи и тази тема е приключена, каквито и писма да са разменяни между двете министерства – на земеделието и на финансите. Говорих и с двамата министри, каква е била причината да се проведе такава комуникация, може да попитате тях и те ще ви отговорят. Не е изгодно и няма да се продава земя“, коментира Денков в отговор на въпрос на депутата от ИТН СТанислав Балабанов.

Денков допълни още, че не са скандални бюджетите на Асен Василев като финансов министър, а напротив – изпълняват се и тази година също ще бъде изпълнен бюджета.

„Напълно нормално е да си пишат министри, единят да пита дали е нормално да се продава земя и другият да му каже, че не е изгодно. Тогава предложението се оттегля и не е прието. Напълно е нормално“, допълни Денков.

Средата у нас за правене на бизнес е проблемна все още коментира още премиерът в отговор на депутата от БСП за България Румен Гечев.

„Успехът на Румъния се дължи на това, че тя реформира правосъдната си система преди десет години. Един от сериозните проблеми е средата за правене на бизнес у нас“, каза още Денков.

БНТ

Прочетете още:

Денков за критиките от Пеевски: Не смятам да отговарям на всички глупости от публичното пространство