Мощна подкрепа от клубове и федерации за дирекция „Спорт“ на община Варна

ВАРНА новини лого

Кристиан Димитров

Директорът на дирекция „Спорт“ в обшина Варна Кристиан Димитров във „Фейсбук“:

Десетки варненски спортни клубове и няколко федерации заявиха мощна подкрепа за екипа на Дирекция „Спорт“ на Община Варна.

Повечето от тях не крият, че са провокирани от среща на 5 варненски клуба с новоизбрания кмет Благомир Коцев. Във Варна има над 230 клуба, защо на срещата са само 5. Защо там не са поканени нито ресорният зам.-кмет Павел Попов, нито директорът на Дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров, пита спортната общественост на Варна.

Няколко писма бяха депозирани в деловодството на Община Варна:
👉„Бихме искали да изразим нашата подкрепа към Дирекция „Спорт“ като общинска структура, с която нееднократно сме реализирали редица спортни събития и проекти в годините и високо ценим сериозния принос за успешното им изпълнение в лицето на нейния директор г-н Кристиан Димитров. Убедени сме, че и занапред ще продължим да бъдем партньори и съмишленици за превръщането на спорта и в частност на футболната игра, в пълноценна част от живота на нашите деца и съгражданите ни“, се казва в тях.

„Пожелаваме ви да продължите добрите традиции, които бяха създадени от Дирекция „Спорт“. В лицето на нейния директор срещнахме подкрепа, уважение и изградихме едно добро партньорство в годините, като реализирахме редица спортни събития, свързани с развитието на футбола в гр. Варна“, пишат спортните деятели до кмета.

И още:
👉„През годините град Варна се утвърди като истинска морска столица и основен център за развитие на плувните спортове. Подкрепата и съдействието, които сме получавали през годините, са изградили силни и традиционни връзки между Община Варна и Българска федерация по плувни спортове. Варненските клубове са едни от водещите в държавния спортен календар на федерацията“.

„Бихме желали да изразим нашата подкрепа на добре работещата в името на спорта общинска структура Дирекция „Спорт“ в лицето на нейния директор г-н К. Димитров“.

„Във връзка с Вашата публикация и желание всеки служител на администрацията на Община Варна, който работи в интересите на града да срещне Вашето пълно доверие, ние бихме желали, като спортна организация, да изразим нашата подкрепа на добре работещата в името на спорт общинска структура Дирекция „Спорт“ в лицето на нейния директор г-н Кристиан Димитров и неговия екип, с които през годините работим безупречно в организацията на големи международни форуми“.

„Добрата съвместна работа между БФ Хандбал, Община Варна и Дирекция „Спорт“ през годините допринесе за изключително високите оценки за организацията на големи спортни форуми от страна на Световната федерация по хандбал, Европейската федерация по хандбал и всички държави, взели участие в организираните от нас прояви. Всичко това ни даде възможност да спечелим правото да бъдем домакини на Европейското първенство за юноши и девойки до 16 г. с участието на 32 отбора и квалификацията за Европейското първенство през 2025 г за мъже и жени, с участието на 26 отбора. Проявата ще се проведе в гр. Варна през месец юли 2024 г.“

👉„За нас беше истинско удоволствие да работим с професионалисти като директора Кристиян Димитров и служителката на Дирекция „Спорт“ Елза Харалампиева по време на Световната купа по скокове на батут в гр. Варна през октомври“.

👉Сред изпратилите писма са още Българска параолимпийска федерация, а от Съюза на българските автомобилисти припомнят, че заедно с Дирекция „Спорт“ са организирали във Варна най-голямото автомобилно състезание в България – Рали „България“, както и планинско изкачване „Аладжа манастир“ и други автомобилни надпревари.

👉Специално обръщение до варненския кмет е изпратил и легендарният волейболист Любомир Ганев – председател на УС на Българска федерация по волейбол.

👉Подкрепата си изразяват също от Ученически спортен клуб “Варна” и Цецко Цеков- представител на Българска асоциация спорт за учащи- БАСУ, които организират целия ученически спорт във Варна.

👉Ето и пълен списък на клубовете и федерациите, изразили официално подкрепата си:
-Българска младежка асоциация за плажни спортове
-Българска федерация по плувни спортове
– Българска киокушин асоциация
– Българска федерация по баскетбол
– Българска федерация по волейбол
– Българска федерация по ханбал
– Българска федерация по кану-каяк
– Обединени спортни кубове “Черно море”, в които членуват 14 клуба
– Боксов Клуб “Варна”
– Плувен клуб “Аква спорт”
– Плувен клуб “Астери”
– Клуб по вдигане на тежести “Титан”
– Клуб по плувни спортове “Варна”
– СКК “Ичи Геки”-Варна
– СК “Десант” – джудо
– Клуб “Стрелба”-Варна
– СК “Черно море” -Атлетик
– СК по художествена гимнастика “Чар”
– Баскетболен клуб “ Черно море Одесос”
– Спортен клуб по модерен петобой “Одесос 2008”
– СК “Черно море”-кану-каяк
– Хандбален клуб “Спартак”
– Ръгби клуб “Спартак”
– “Черно море” – академично гребане
– СК “Боил” -кик бокс
– Клуб по спортни танци “Варна”
– Клуб по Художествена Гимнастика “Черно море”
– Руслан Грозданов- СКЛА “Супер спорт”
– СКТМ “ Варна 2015”
– СКТМ “Комфорт”
– БК „Черно море Тича”
– ДФК „ДЕЛФИНИТЕ“
– ДФК „ПРИЯТЕЛИ“
– ФК ГРАНД ПРО
– ФК ЮНАК
– ФК ВАРНА
– ОФК ВАРНА
– ДФК ШАМПИОНИ 2014
– МФК ТИЧА
– ФК ТОПОЛИ
– ФК ОЛИМПИК
– ФК ОДЕСОС
– ФК АКАДЕМИК 2022
– ЖФК ВАРНА
– Ветерани СК Атлетик
– Ск Албатрос
– ФК Черно море
– Спортни клубове с хора с Увреждания
– СК Атлет
– СК Вихър
– СК Арм Стронг
– СКУспех
– СК Никея
– СК Икар
– Туристически клубове
– ТД Черноморски простори
– ТД Родни Балкани
– ТД Владислав
– ТД Академик
– ТДГалата
– ТД Хан Аспарух
– Боксов Клуб Варна
– Аква Спорт Водна Топка
– Плувен клуб Астери
– СК „ИЧИ ГЕКИ Варна“ Карате Киокушин
– Спортен клуб Десант – Джудо
– Черно море Атлетик – Варна
– ЖБК „Черно Море – Одесос“
– СК Кану-Каяк Черно Море Варна
– Спортен клуб по кик бокс и муай тай – БОИЛ Варна
– Черно Море Клуб по Художествена Гимнастика
– СКТМ ВАРНА – 2015
– БК Черно море Тича
– ДФК Делфините
– ДФК “Приятели“
– ФК Гранд Про
– ФК ЮНАК
– ОФК ВАРНА
– ДФК „Шампиони“
– МФК Тича
– ФК Тополи-2010
– FK ODESOS VARNA
– ЖФК „Варна“
– ФК Черно Море
– Родни Балкани Варна
– ТД „ГАЛАТА“ ВАРНА- Х.ВЕТЕРАН
– Българска Карате Киокушин Федерация