Полицията и спецчасти предотвратиха саморазправа между ромски фамилии. Задържани са 250 души

ВАРНА новини лого

снимка: iStock

Полицията с помощта на специални части е предотвратила саморазправа между ромски фамилии от Русе и от горнооряховския квартал „Калтинец“. В полицейското управление в Горна Оряховица са отведени около 250 души. У един от тях е открит автомат и мъжът е задържан за 24 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

По неофициална информация скандалът е възникнал, заради булка и много пари. 90 автомобила от Русе днес са тръгнали за саморазправа с ромските фамилии в квартал „Калтинец“. Постепенно са спирани по пътя. При горнооряховското село Първомайци са спрени 30 автомобила и около 150 човека са отведени в полицията. Там са и стотина човека от района, заяви за БНР старши комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР – Велико Търново:

„Русенци се опитваха да се саморазправят с нашите. На входа на Горна Оряховица ги спряхме. Установени са всички в районното управление, над 30 русенски автомобила. Нашите са установени. Овладяна е ситуацията. За арести няма как да говорим на този етап, защото не се стигна до каквото и да е напрежение и сблъсъци. Не допуснахме да се срещнат двата клана“.

Предстои установяване на самоличността на отведените в полицията около 250 роми, разпити и съставяне на предупредителни протоколи. Полицейското присъствие в района на квартал „Калтинец“ в Горна Оряховица остава засилено.

БНР

Прочетете още:

Отстраниха полицаите, приели подкупа с луканка