Слави и Тошко за Шенген: Киро и Денков са лъжци и недоразумения (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Кадър и видео от "Фейсбук"

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов показа на лидера си Слави Трифонов официалния анекс, подписан от българското правителство за влизане в Шенген по въздух.

„В анекса пише, че България и Румъния без условие и по най-бързия начин трябва да вземат всички имигранти, които са регистрирани в двете държави“, коментира Тошко Йорданов.

„Съгласяваме се да приемем всички мигранти, които се намират в Австрия, но са регистрирани у нас. Преди седмица и нещо министерството на вътрешните работи на Австрия казаха, че са около 6000 човека, предимно афганистанци и сирийци“, обясни той,

По думите му тези, които управляват страната, са недоразумения.

За 2022 г. Австрия е искала да ни върне 9087 човека. „Преди това споразумение те са си в Австрия, след това споразумение могат да ги качат на автобус, на каруца и ние сме се задължили да ги приемем обратно“, обяви председателят на парламентарната група на ИТН.

Според него престъплението е, че нито една друга държава не се е задължила на такова нещо – нито Гърция, нито Италия, нито Франция, нито Испания.

„Събули сме си панталоните и сме се навели, това сме направили“, каза Тошко Йорданов.

„Австрийците ще ни върнат всички сирийци и афганистанци. Ние ще трябва да ги настаним в някакви лагери. Официално през 2022 г. са влезли официално 20 000 мигранти у нас. За 2021 г. са 7800 човека, а за 2019 г. са 3000 човека. За 2022 г. 9000 души са отишли в Австрия“, обясни той.

„Българското правителство са боклуци и лъжци“, изригна председателят на парламентарната група на ИТН.
„От едната страна са Кирил Петков и сапунджията Денков, които казват, че това няма да стане така, от друга страна са Австрия, които ни принуждават да подпишем това споразумение“, разясни Тошко Йорданов.

„Тези политически споразумения са подписали това споразумение два дни преди Нова година. Срещу какво – да минеш през летището малко по-бързо“, възмутен е той.

Според него двустранни споразумения за мигрантите трябва да минат през парламента и следващата седмица ще се заемат с това.

pik.bg

Прочетете още:

Лена (пак) кадрува в кабинета, намекна за смяна на министри