Френски бутер рулца

ВАРНА новини лого

Снимка gotvach.bg

Необходими продукти:

бутертесто – 270 г

ЗА КРЕМА

яйцa – 1 бр. (само жълтъка)

прясно мляко – 200 мл

нишесте – 1 с.л.

захар – 2 с.л.

ванилия – 1 бр.

стафиди – 30 г

пудра захар – за поръсване

Начин на приготвяне:

Първо, пригответе яйчения крем. За целта загрейте в малка касерола млякото и захарта.

Разбийте жълтъка на едно яйце заедно с нишестето и ванилията. На струйка налейте топлото мляко и бъркайте непрекъснато.

Върнете всичко в касеролата и гответе на ниска температура, докато се сгъсти кремът. Не спирайте да разбърквате, за да не стане на бучки.

Готовия крем дръпнете настрани, за да се охлади, и го покрийте със свежо фолио, за да не образува коричка.

Разстелете бутертестото и го намажете с изстиналия крем. Разпределете стафидите по цялата кора, след което я навийте на руло.

С помощта на остър нож нарежете рулото на 14 парченца. Подредете ги обърнати върху тава покрита с кухненска хартия. Печете сладките бутерки в предварително загрята на 200 °C фурна.

Сервирайте френските бутер рулца поръсени с пудра захар.

От gotvach.bg

Прочетете още:

Ябълков сладкиш с орехи и канела Разкош

Сладки черешки

Доматена супа на баба

Супа „Бисмарк“ – за детокс след празниците