Футболните ни национали ще играят с Румъния

ВАРНА новини лого

снимка: БГНЕС

Представителният ни футболен отбор ще гостува на Румъния в контролен мач. Приятелската среща е насрочена за 4 юни, вторник, като част от подготовката на северните ни съседи за участието им на финалите на европейското първенство в Германия. Проверката ще бъде изиграна на стадион „Стяуа“ в Букурещ, а началният час ще бъде обявен допълнително, съобщиха от централата.

Организирането на тази проверка на селекцията, водена от Илиан Илиев, означава, че „лъвовете“ ще имат минимум три мача през пролетта. Със сигурност между 20-и и 25-и март те ще изиграят две срещи, също контролни и част от подготовката на отбора за Лигата на Нациите, която започва през септември.

Румъния е съперникът на българския тим, срещу който има най-много мачове в исторически план – 33. От тях 9 победи има за България, 6 срещи са завършили наравно, а 18 са спечелени от румънците. Срещу този съперник е и първата победа на тима ни – 5:3 за Балканската купа през 1930-а година.

Румъния се класира за Евро 2024 като победител в квалификационна група I, в която не допуснаха загуба. От всичките си 10 мача те постигнаха 6 успеха, а в 4 завършиха наравно. Румънците се намират и в много добър период, тъй като от 2022-а година насам нямат поражение.

bnr.bg

Прочетете още:

Европейското по хандбал за мъже започва със световен рекорд