Ръководството на БСП сваля доверие от общинските си съветници в София

ВАРНА новини лого

Изпълнителното бюро на БСП проведе извънредно заседание, на което беше обсъдено поведението на групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет. В позиция от партията посочват, че категорично се разграничават от действията на общинските съветници и свалят политическото доверие от тях.

От БСП посочват още, че тези съветници вече не представляват политическата формация, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС. И допълват, че на следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания.

До решението се стигна, след като общинските съветници не изпълниха решение 134 от 20.01.2024 г. на Националния съвет на БСП, което гласи: „Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „БСП за България“ в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“.

Съветниците не издигнаха Тонова и гласуваха за друг кандидат.

nova.bg

Прочетете още:

Кирил Петков за ултиматума на ГЕРБ: Няма да се наведем