Контрера: Борис Бонев обикаля медиите като лазарка и продължава да лъже

Контрера

Снимка: БГНЕС

„Моето име и ВМРО в общинския съвет започва да се превръща в универсалното оправдание на Борис Бонев и „Промяната“ за всеки техен провал и неуспех „, заяви пред БНТ Карлос Контрера – общински съветник от ПП „ВМРО-Българско национално движение“.

„Борис Бонев обикаля по медиите като лазарка и тръби, че те си направили отвод, защото не били питани. Докладът, който аз съставих е на база на списък и предложения, който беше представено от г-н Бонев и г-н Димитров на консултациите. Аз не съм си го измислил. Имам мейла в пощата си. И ако г-н Бонев продължава да лъже… Призовавам го да излезем на един дебат да видим кой какво е направил!“, акцентира Карлос Контрера.

По думите му „не е сериозно да се твърди, че един общински съветник може да обърне с хастара нагоре група от 23 общински съветници“, посочи Контрера.

На въпроса кой е управляващ в СОС и кой е опозиция Карлос Контрера посочи, че отговорът е еднозначен.

„Столична община се управлява от кмет от „Продължаваме промяната“ – ДБ – „Спаси София“. Председателят на СОС беше избран от редиците на „Продължаваме промяната“. И в този смисъл изказванията на Бонев, че той излизал в опозиция са абсурдни. На кого ще бъде опозиция?“, попита общинският съветник от ПП „ВМРО-Българско национално движение“.

По думите му „Спаси София“ има своите ключови назначения на различни позиции и е абсурдно Борис Бонев да бъде тяхна опозиция.

„Когато се избираше председател, с голям компромис действително, който направиха и ГЕРБ и ДПС, и „Възраждане“, тогава тези общински съветници бяха добрите, разумните и конструктивните. Защо? Защото се случваха нещата на „Продължаваме промяната“. Когато ние поставихме въпроса, че не може с 23 съветници да има претенции за ключовите комисии, изведнъж ние станахме лошите, същите, които до преди два часа бяхме конструктивни“, посочи Карлос Контрера.

„Вчера при съставянето на комисиите в Столичния общински съвет (СОС) ПП-ДБ се полъгаха по акъла на циркаджиите от „Спаси София“. В резултат днес главният спасител е ръсил глупости, че били в опозиция.

Питам – най-голямата група в СОС (ПП-ДБ-Спаси София) на кого точно е опозиция?“, пише в профила си във Фейсбук общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

„На техния кмет Терзиев, който управлява? На Председателя на СОС от ПП – Цветомир Петров? На тях ли са опозиция“?, възмущава се още общинярят от ВМРО.

„Борис Бонев е уникален талант – успя за няколко часа да взриви крехкия мир, настрои всички срещу групата на ПП-ДБ-Спаси София и остави Терзиев без никаква подкрепа. Уникално“.

Tribune.bg

Прочетете още:

Дренчев: „Възраждане“ се опитва да се държи като радикална опозиция