3 години затвор за 18-годишен, задигнал таксиметров автомобил

такси

Мъж на 18 години е осъден на три години лишаване от свобода за кражба от таксиметров автомобил в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Деянието е извършено на 6 юни м.г.

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Стара Загора обвиняемият И.Ч. е признат за виновен за това, че на тази дата в Казанлък е отнел чужди вещи от владението на 43-годишния Д.С. с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила.

На 6 юни м.г. И.Ч. наел такси от автогара София до град Казанлък, напомнят от обвинението. По време на пътуването е употребил алкохол. Когато стигнал до Казанлък, шофьорът намалил скоростта, а И.Ч. внезапно му нанесъл юмручни удари в областта на главата, взел от таблото очилата на пострадалия и парична сума от автомобила и избягал. Пострадалият сигнализирал на спешен телефон.

Районният съд в Казанлък е наложил на И.Ч. наказание от три години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият e признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

novini.bg

Прочетете още:

Пускат „Мис Силикон“ под парична гаранция