Пиян и дрогиран варненец загина в катастрофа във Великобритания, която записа на видео

Полицейска лента.

Българин на 27 г. загина в автомобилна катастрофа във Великобритания, като е записал секунди преди това как шофира с почти 190 км/ч. Според полицията в кръвта му са открити алкохол над позволеното, амфетамини и следи от кокаин. Колата излетяла от пътя на 2 февруари, като Борислав Зараевски (самоличността му е потвърдена с лични документи и татуировка на гърдите) от Варна е изпаднал от нея, защото е карал без колан. Тялото му бе открито дни по-късно в края на миналата седмица.

27-годишният мъж се е снимал, когато автомобилът излязъл от пътя и се преобърнал. Тялото на българина е изхвърчало от прозореца, съобщиха от разследването. Аутопсията показала, че причина за смъртта му са множеството травми. В автомобила е открит негов мобилен телефон, на който имало „шокиращи видеозаписи“. Последният с продължителност 52 секунди, на който се вижда, че шофира в дъждовно време със 187 км/ч, бил направен в 2,30 ч. през нощта на 80 м от мястото на катастрофата, съобщава „Мирър“.

Според DevonLive разследването за смъртта на българина е било изслушано в съда на съдебния лекар в Плимут, където помощник-следователят Сара Льо Февр е отбелязала заключенията на съдебен патолог, токсиколог, съдебномедицински следовател и поредица от ключови свидетели.

По време на изслушването не присъства никой от семейството на Борислав нито лично, нито онлайн. В съда става ясно, че 27-годишният мъж е роден във Варна. Той няма постоянно местожителство в Обединеното кралство, въпреки че полицията първоначално каза, че е от Плимут.

Според полицаи колата е била опряна в дърво и при претърсване е открито тялото на мъж на няколко метра пред колата. Колата е регистрирана на Борислав и е открита книжка на негово име. Освен това той беше разпознат по татуировките си, включително „Mohuka“, татуиран на гърдите му. Освен това полицаите открили българска лична карта. С комбинираната информация те успяха да потвърдят самоличността на тялото като Борислав Зараевски.

В колата разследващите са намерили мобилен телефон на Борислав, от който са разкрити шокиращи видеозаписи. Последният дълъг видеоклип, направен от Борислав в около 2,30 ч. сутринта, показва Civic, който се движи със 187 км/ч – или 116 мили/ч – и анализът на сцената предполага, че това е заснето на около 80 метра от точката, където автомобилът е напуснало платното.

По време на заседанието станало ясно, че Борислав е шофирал и без предпазен колан.

7dnibulgaria.bg

Прочетете още:

Катастрофа на изхода на Варна в посока с. Приселци