Вкусовете на пролетта: свежи салати на Колхозния пазар във Варна

ВАРНА новини лого

ВАРНА новини

В света на храненето, пресните салати заемат специално място – освен, че можем да комбинираме с много други плодове, зеленчуци и ядки, те са здравословен избор за тези, които се стремят към по-балансиран начин на живот. Нискокалорични и богати на витамини и фибри, те помага за подобряване на храносмилателния процес, насищат за дълъг период от време и са чудесен избор при спазването на диети.

На Колхозния пазар във Варна ще намерите множество предложения от родните производители – био, без пестициди и на добри цени – от 1,20 до 2 лв. за брой. Разбира се, към нея трябва добавите и други зеленчуци или плодове, по избор.

Ако сте традиционалисти и предпочитате да сложите на трапезата традиционна зелена салата, можете да си купите за нея килограм краставици за 4,80 – 5,50 лв., връзка зелен лук (на цени от 1,20 до 1,50 лв.), репички за 0,80 – 1,50 лв. и връзка магданоз до 1 лев. Ако обичате и доматки, килограмът им на Колхозния е около 4,80 лв.

В случай, че имате по-екстравагантен вкус и предпочитате да комбинирате салатата с плодове, разгледайте по щандовете и изберете зелена ябълка за 2,80 лв. за килограм или ягоди по 8 лв. за 500 гр. Можете да добавите също така пресни пиперки (4,80 лв./кг), моркови (2,50 лв./кг), гриловани тиквички (4 лв./кг на пазара) и целина (1,20 лв.).

Д.С. / ВАРНА новини