Принц Уилям ще строи жилища за бездомните

ВАРНА новини лого

снимка: gettyimages

Британският принц Уилям обяви плановете си да построи жилища на територията на херцогство Корнуол в помощ на бездомните в югозападната част на Англия, предаде ДПА.

В сътрудничество с корнуолската благотворителна организация за борба с бездомността St Petrocs проектът ще осигури 24 жилища в Нанследан, Нюкей, с „цялостна подкрепа“, за да се създаде път към постоянен дом.

Разработването на „висококачествените жилища за временно настаняване“ ще започне през септември, а първите се очаква да бъдат завършени през есента на следващата година.

Херцогство Корнуол е портфейл от земя, сгради и инвестиции, оценено на повече от 1,26 милиона британски лири, което осигурява догоди за престолонаследника.

В интервю за вестник миналата година Уилям, който е херцог на Корнуол, беше попитан дали има планове да осигури достъпни домове на територията. „Има. Абсолютно. Социални жилищаЩе ги видите, когато са готови“, каза той.

„Недостигът на социални и частни имоти под наем се смята за основна причина за увеличаване на броя на бездомните в цялата страна, поради което сме горди да стартираме този проект заедно с плановете да се появят повече евтини и достъпни жилища в херцогството“, каза Бен Мърфи, управител на имота.

Въпреки това политическата група „Република“, която е против монархията, разкритикува проекта. Те посочват, че проектът ще донесе печалба на Уилям, който получава средства от държавния бюджет.

bta.bg

Прочетете още:

Шведското военно разузнаване: Рисковете от Русия се увеличават