Срив на мобилните мрежи в САЩ

мъж с телефон

В четвъртък сутринта са регистрирани прекъсвания на мобилните мрежи в САЩ. Сайтът Downdetector.com, който проследява прекъсванията, показа хиляди съобщения, подадени от потребители на различни мрежи след 04:00 ч. по Гринуич (09:00 ч. българско време).

Десетки хиляди съобщения са изпратени за AT&T – с горещи точки в южната и източната част на страната, твърди Downdetector. Потребителите казват, че телефоните им показват SOS съобщение, поради което не могат да провеждат разговори или да имат достъп до услуги.

Причината е неясна. Би Би Си се е обърнала към редица оператори за коментар.

AT&T отговаря на оплакванията на клиентите си онлайн, но все още не е потвърдила проблемите в мрежата. Verizon – една от мрежите, които са получили съобщения за Downdetector – заяви пред BBC, че мрежата ѝ работи нормално. Тя предположи, че клиентите са регистрирали проблеми, след като са направили неуспешни опити да се свържат с потребители на друг доставчик.

T-Mobile заяви, че мрежата му също работи нормално и клиентите, които съобщават за проблеми, може да имат проблеми с изходящите повиквания към друга мрежа. Хиляди клиенти на Cricket Wireless, UScellular и Consumer Cellular също съобщават за проблеми.

Потребителите имат проблеми с обажданията, съобщенията и достъпа до интернет, като повечето сигнали сочат липса на услуга или сигнал, пише Би Би Си, цитирано от 24 часа.

Картата на Downdetector показва, че големите населени места, включително Лос Анджелис, Чикаго, Хюстън и Атланта, са сред тези, които са изправени пред най-голям брой прекъсвания. В някои райони не функционира и услугата за спешни случаи 911, като служителите съветват в случай на спешност да се използва стационарен телефон, социални медии или мобилен телефон с друг оператор.

Novini.bg

Прочетете още:

Заплашиха Юлия Навална със съдбата на мъжа ѝ