Сочни пилешки хапки в сладко-кисел сос

Снимка: Gotvach.bg
Необходими продукти:
пилешко филе – 500 г
ЗА ПАНИРОВКАТА
яйца – 2 бр.
вода – 50 мл студена
олио – 3 с.л.
сол
черен пипер – по вкус
бакпулвер – 10 г
брашно – 110 г
нишесте – 60 г царевично
ЗА СОСА
вода – 50 мл
кетчуп – 8 с.л.
мед – 2 с.л.
захар – 4 с.л.
оцет – 2 с.л.
сол – 1 ч.л.
олио – за пържене
Начин на приготвяне:
За панировката разбийте яйцата, добавете студена вода, олио, сол, пипер и бакпулвер.
Разбъркайте и сипете брашното с нишестето и бъркайте до получаване на гъста еднородна каша.
Пилешкото филе нарежете на дребни парчета, подправете със сол и черен пипер.
За соса в купа сипете съставките и разбъркайте до получаване на сос. Оставете настрани.
Парчетата пиле сложете в панировката, така че да се покрият и поемат сместа.
В тиган сипете олио и запържете панираните хапки до златисто, като поставяйте по няколко парчета в тигана и ги пържете. Разделете ги на няколко части, защото колкото по – голямо е количеството, толкова повече се намалява топлината в тигана и панировката ще се разпадне.
Вадете ги върху домакинска хартия, без да ги трупате едно върху друго, за да не се спарят и омекнат. Когато изпържите всичките пилешки хапки, махнете мазнината от тигана, почистете и подсушете.
В сух тиган сипете сладко – киселия сос.
Разбъркайте и гответе около 2 мин.
Добавете хапките, разбъркайте така че да поемат соса и махнете от котлона.
Накрая по желание поръсете с пресен зелен лук.
Поглезете сетивата си този букет от вкусове и аромати. Насладете се още днес на домашно сочно пилешко в сладко-кисел сос.
Добър апетит!
Източник: Gotvach.bg
Вижте още: