Борисов: Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

„Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна, нещо повече – хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна“, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Плевен, за да открие регионалната академия на Младежи ГЕРБ в града.

„Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал смс. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено.

„Вчера Тагарев казал, че изпращането на БТР-ите не било негова отговорност“, отсече Борис

„Нашите опоненти ни атакуват, че сме дали оръжие за Украйна, а то още си е в България. Ако ми дадат същия отчет и че вчера са правили Министерски съвет, за да ни кажат, че нещо се укорява, а те не се свършили основните неща, няма как да накарам 69 депутата да гласуват за такъв министър“, добави Борисов.

„Ние сме в прекрасна комуникационна връзка с Тагарев“, добави още той.

„До понеделник-вторник очаквам Денков и Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената работа. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство“, каза от Плевен лидерът на ГЕРБ.

„Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилянтно в момента с това. Според обучението се поставя една червена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на практика по една на практика несъществена тема. Петков е брилянтен стратег да принуди противника му да върви по неговата свирка“, смята Борисов.

От tribune.bg

Прочетете още:

Борисов ще открие регионална академия на Младежката организация на ГЕРБ в Плевен