Изкуствен интелект ще се бори с дезинформацията във Фейсбук преди евроизборите

facebook

Технологичната компания „Мета“, която управлява социалната мрежа Фейсбук, ще създаде екип за противодействие на дезинформацията и злоупотребата с генеративен изкуствен интелект на фона на опасенията от опити за намеса в изборите за Европейски парламент през юни.

 „С наближаването на изборите ще активираме Изборен оперативен център, за да установяваме навреме потенциални заплахи и да прилагаме незабавно смекчаващи мерки“, заяви Марко Панчини, директор по европейски въпроси в „Мета“. Експертите в различни области и правните екипи на компанията ще насочат усилията си за противодействието на рисковете от злоупотребата с генеративен ИИ.

„Мета“ работи с 26 независими организации за проверка на факти в Европейския съюз, покриващи 22 езика, като ще добави три нови партньорства в България, Франция и Словакия, отбеляза Панчини.

20 водещи технологични компании се договориха по-рано този месец да работят съвместно срещу разпространението на невярно съдържание посредством технологии с изкуствен интелект в изборите в различни страни по света.

Tribune.bg

Прочетете още:

Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. досега