Флашмоб „Насилието спри! Човек бъди!“ за Световния Ден на розовата фланелка организираха в ОУ „Христо Ботев“ в с. Аврен

флашмоб

На 28 февруари 2024 г. учители, образователни медиатори и учениците от ОУ „Христо Ботев“ в с. Аврен отбелязаха Световния Ден на розовата фланелка – ден против тормоза в училище, с флашмоб „Насилието спри! Човек бъди!“!

Директорът на най-малкото иновативно училище в региона, Мария Радева сподели пред наш репортер, че инициативите за този ден са традиция, а голямото розово сърце, което днес децата пресъздават е тяхното лично послание срещу насилието. „Ние сме щастливи, че в нашето училище много рядко сме свидетели дори на по-сериозни спорове между децата, а когато възникнат такива, сме ги научили да ги решават с разговори. Но за съжаление на други места не е така и нашите деца го виждат, било по новините, било от разкази на техни близки и познати. Това ги предизвика да покажат и личното си отношение към проблема с участието в инициативата.“

Мария Радева добави още, че в ОУ „Христо Ботев“ в с. Аврен, където децата учат в целодневна форма на обучение, те са свикнали да живеят като едно голямо семейство. По-големите ученици винаги са готови да се притекат на помощ на по-малките – помагат им с домашните, учат ги да си завържат обувките, отнасят се с тях като към по-малки братя и сестри. „За нас, в ОУ „Христо Ботев“ в с. Аврен, Денят на розовата фланелка не е само в последната сряда на месец февруари, а всеки един ден от годината!“, допълни с гордост директорът на училището.