Откриващо събитие на клуб „Алумни и партньори“ при Икономически университет – Варна

откриващо събитие

На 29 февруари 2024 г. ще се състои откриващото събитие на Клуб „Алумни и партньори“ при Икономически университет – Варна. В навечерието на един от най- българските празници на надеждата – 1 март, ще поставим ново начало на стара и успешна традиция и заедно ще си пожелаем да е дълголетна, запомняща се и полезна за всички, най-вече за нашите студенти.

В 17.30 ч. в зала 128 присъстващите на събитието ще чуят визията за новото начало на клуба, целите и проектите, възможностите за участие и ангажиране, платформа за networking. Ще се срещнат с други алумни, партньори и академичното ръководство на университета, ще получат мартеничка с благотворителна кауза в подкрепа на Детския фонд на „Карин дом“. От 18.00 ч. в галерия „Академика“ ще започне интересна съпътстваща програма с откриване на фотоизложба „Море на хоризонта“ с автор гл. ас. д-р Недялка Александрова – възпитаник на ИУ – Варна и преподавател в катедра „Международни икономически отношения“, и музикална програма с участието на настоящите студенти Божидара Мирянова и Христена Дойчева.

Сред безспорните постижения на Икономически университет – Варна, основан през 1920 г. като първото висше търговско училище в България, е учредяването и дейността на Дружеството на завършилите още от 1930 г. То обединява възпитаниците на училището и е прецедент за времето си, без аналог в страната. Почти век преди днешния ден Дружеството на завършилите поддържа своя собствена издателска дейност и това е трибуната му към обществеността. Материалите се изпращат на търговските и индустриалните камари, на финансови, банкови и индустриални учреждения.

Професионалната, научната, издателската и популяризаторската дейност на Дружеството на завършилите Висшето търговско училище във Варна допринася за утвърждаването му като водещ научен и образователен център на България по това време. Дружеството на завършилите Висшето търговско училище във Варна се оказва изключително успешен проект благодарение на работата на неговите членове и ръководители. Функциите му естествено затихват през втората половина на 40-те години и на 25 май 1950 г. то е закрито. Малко повече от сто години след учредяването на висшето училище екип от преподаватели и служители на университета опитва да възстанови традицията – вече под името Клуб „Алумни и партньори“ при ИУ – Варна.

Целта е създаване на дух на единство, приемственост и стремеж към върхови постижения сред студентите и преподавателите чрез опита и достиженията на нашите алумни и на нашите партньори. Надяваме се да утвърдим принадлежността към общността на завършилите Икономически университет – Варна като източник на престиж в личен и професионален план.

Планираме да развием програма за иницииране, разработване и подпомагане на научи, социални и бизнес проекти, осъществявани с помощта на успешните бивши студенти и нашите партньори и да изградим добро име на университета като организация, която привлича обратно добрите си бивши студенти да участват и помагат във важните днес дела. Желаещите да се присъединят към клуб „Алумни и партньори“ при Икономически университет – Варна могат да го направят чрез регистрация в сайта:  https://alumni.ue-varna.bg.

Прочетете още:

Кандидатстудентска борса ще се проведе на 15 март в Юнашкия салон във Варна