Представят днес новата книга на Иван Момчев „Дълбоки знаци от премълчаваната летопис“

плакат

Представят днес новата книга на Иван Момчев „Дълбоки знаци от премълчаваната летопис“.

Събитието ще се състои днес от 18 ч. в Малка Арт зала на Радио Варна.
Новата книга на автора съдържа внимателно подбрани акценти от българската история и очертава трилогия. Задно с „Изкуплението“ и „ Богу мили или не“ и в „Дълбоки знаци от премълчаваната летопис, Момчев се позовава на Херодот, че „ Историята е разказ“. Като само добавя, че тя действително е разказ, обаче с поуките на човечеството.

Организаторите ще очакват своите гости с чаша вино и хубава книга в ръка, съобщи ДНЕС+.

Иван Момчев е режисьор, писател, съучастник във възстановяването и член-наблюдател на разтурената от комунистическата власт и подменена с БАН през 1947 г. Българска академия на науките и изкуствата – БАНИ.

Автор е на филмови сценарии, както и на романа „Борис“.

Работил е в Министерството на културата – Главна дирекция „Музика“ в тогавашните дирекции „Забавно изкуство“ и „Специални програми“.

Иван Момчев е активен съучредител и организатор на Първия велик събор на българите по света, проведен на 1-3 ноември 2008 година във Варна, когато е избран за главен секретар на Световния парламент на българите.

През 2015 година публикува книгата „Изкуплението на българите до IX в. Духовна матрица и произход“, посветена на хилядолетното развитие на българският език, вяра и духовност.

Новата книга на автора съдържа внимателно подбрани акценти от българската история и очертава трилогия. Задно с „Изкуплението“ и „ Богу мили или не“ и в „Дълбоки знаци от премълчаваната летопис, Момчев се позовава на Херодот, че „ Историята е разказ“. Като само добавя, че тя действително е разказ, обаче с поуките на човечеството. Иначе е празно занимание.

Прочетете още:

Безплатна туристическа обиколка по случай 3 март във Варна