Картофени гнезда с пилешко филе

Картофени гнезда с пилешко филе

Снимка gotvach.bg

Необходими продукти:

За плънката

пилешки филета – 1 кг гърди

лук – 1 бр. стар

червени чушки – 2 бр.

моркови – 2 бр.

печурки – 6 бр.

сол

черен пипер

риган

червен пипер

За гнездата

картофи – 1 кг

прясно мляко – 2 – 3 с.л.

кашкавал – 200 г

сол

черен пипер

риган

Начин на приготвяне:

Картофите се слагат да се варят и през това време се приготвя плънката. Пилешкото филе се запържва с олио.

Към него се добавят всички зеленчуци и се готвят, докато омекнат.

След това се добавят и подправките, готви се още 2-3 минути и се сваля от котлона.

Към горещите намачкани картофи се добавя млякото, подправките и половината от настърган кашкавал, разбърква се добре до получаването на хомогенна лепкава смес.

В намазнена тава се слагат топки от картофената смес и с помощта на лъжица се оформят картофени гнезда.

Гнездата се запълват с плънката, а отгоре се поръсва с останалия настърган кашкавал.

Пече се на 200 градуса, докато кашкавалът придобие хубав златист цвят.

Картофените гнезда с пилешко филе са неустоимо вкусни и ефектни.

От gotvach.bg

Прочетете още:

Американски палачинки с овесени ядки и канела

Най-вкусният кашкавал на фурна

Мъжка запеканка

Кюфтенца с кремообразен гъбен сос