Николай Дренчев: Коцето щеше да си остане само ютубър във Варна без „Възраждане“

Дренчев и Коцето

Снимка БТА - свободен сайт

Разговорите с председателя на „Възраждане“ за нашето изключване и от парламентарната група и от партията протекоха мълниеносно, след като избраните с листата на партията общински съветници подкрепиха в гласуванията председателят на СОС, както и ГЕРБ за председателството на комисиите. Това каза Николай Дренчев, бивш депутат на „Възраждане“ в студиото на bTV.

„Не съм давал указания как да гласува групата в СОС, това се определяше от Деян Николов и избраните общински съветници“, посочи независимият депутат.

Костадин Костадинов каза, че след изключванията на няколко души е настъпило успокоение в партията, посочи Дренчев, но това са празни приказки.

„Днес парламентарната група на „Възраждане“ е имала групово занятие с психиатър. Този психиатър е имал две задачи – да успокои хората и да види кои са следващите врагове с партиен билет. Срещата е била в клуба на „Възраждане“ на пл. „Славейков“. Групата е била привикана. В парламента са останали само депутатите с въпроси на парламентарния контрол“, разказа той.

Според него след изключванията от партията нещата не са се успокоили.

„В момента „Възраждане“ е образът на Костадин Костадинов, защото той е най-известен, но той щеше да е един ютубър във Варна, ако зад него не стояха хората от „Възраждане“. Хиляди хора са работили за образа на Костадин Костадинов в продължение на години. Аз съм от създаването на партията. Аз съм от първия ден в партия „Възраждане“ и тя не е само Костадин Костадинов“, подчерта Николай Дренчев.

„Бил съм организационен секретар на партията. Отговарял съм за финансите. По отношение на нашите програмни документи не отговаря на истината това, че „Възраждане“ е русофилска партия. В един момент се получи така, че медийно се заиграваме с русофилския вот. Заигравката е по-скоро медийна и повърхностна. Партията не се финансира от Русия и няма такива връзки“, уточни народният представител.

Източник: fakti.bg

Прочетете още:

Не народ, а мърша! Столичната община премахва руски знамена, поставени на стълбове