Заради 3 март затварят за около два часа района около Катедралния храм

Катедралата.

Снимка Beauty by KY

Във връзка с честването на националния празник 3 март и организирането на мотошествие Община Варна въвежда временна организация на движението в централната част на града.

На 3 март от 9:30 ч. до приключване на церемонията по вдигане на националното знаме (около 10:30 ч.) ще се преустанови движението на автомобили на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ (пред Катедралния храм). В същия интервал затворени за движение ще бъдат още:

– Бул. „Мария Луиза” – в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”; – Бул. „Владислав Варненчик”

– в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”; – Бул. „Христо Ботев” – от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”.

Във връзка с провеждането на традиционното мотошествие под надслов „В името на България“ от 12:30 ч. до приключване на мероприятието (около 14:30 ч.) ще бъде освободена от автомобили таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“. Само при необходимост за същия интервал ще бъде спряно движението на автомобили по маршрута на шествието:

-Бул. „Мария Луиза” – в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”;

-Бул. „Владислав Варненчик” – в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”;

– Бул. „Христо Ботев” – от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”.

Във връзка с наложените ограничения в празничния ден ще има маршрутни промени по линиите на градския транспорт. Автобусите ще се движат по бул. Съборни и ул. Антим I-ви и ще обслужват двупосочно спирка Централна поща. В понеделник, 4 март, линиите на градския транспорт ще се обслужват с празнично разписание.

Прочетете още:

Пета езикова гимназия във Варна отбеляза 3 март с огромен национален трибагреник и народни хора